Bön kime denir?
Bön, eski bir Türkçe kelime olup böng kelimesinden türemiştir. Böng kaba, uzun boylu ve beceriksiz anlamına gelirken, bön kelimesi az anlayışa sahip biri anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda “boş boş bakmak” ifadesinin kısaltılmış hali olarak da kullanılır.
Firar adam ne demek?
Terk, bir kişinin bir varlığa verdiği desteğin geri çekilmesi veya tamamen terk edilmesidir. Askerlikte terk, bir kişinin kendi birliğinden ayrılmasıdır. Bu, kişinin askerlik hizmetinden diskalifiye edilmesi veya hatta ölüm cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanabilir.
Bön ve bun ne demek?
BUN, “kan üre azotu”nun kısaltmasıdır ve kan testlerinde “kan üre azotu” olarak görünür. Bu, böbreklerin düzgün çalışıp çalışmadığını belirlemek için kandaki üre azotu miktarını ölçen bir kan testidir.
Bönlük ne demek TDK?
Naiflik: Saf, aptal, akılsız olma durumu, aptallık, saflık.
Budala anlamı ne demektir?
Salak, akıl hastası, aptal, budala, saf; ya da eskiden “bir şeye aşırı düşkün olmak” anlamına gelen Arapça kökenli bir kelime (TDK).
Gayız ne demek?
Öfke, çaresizlerin öfkesini, gazap ise, güç ve kudret sahibi olanların öfkesini ifade eder.
Firarın cezası nedir?
Tutuklu veya hükümlü, tutukevinden, ceza infaz kurumundan veya bunların gözetimi altındaki görevlilerin elinden kaçarsa altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK 292/1). Bu suç cebir veya tehdit kullanılarak işlenirse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir (TCK 292/2).
Firar kaç yıl sonra düşer?
Yukarıda açıklanan yasal hükümler dikkate alındığında, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan zamanaşımı süresi içinde işlenen suçlarda, firar suçunda öngörülen 7 günlük sürenin geçmesinden itibaren en fazla 7 gün zamanaşımı süresi işlemeye başlayacaktır.
Efe adam ne demek?
Efe, tarih boyunca Batı Anadolu’da özellikle Aydın, Denizli, Muğla, Isparta illeri ile Ödemiş ilçesinde yaşamış, çeşitli nedenlerle silahlanarak düzene başkaldıran halk önderlerine (Zeybeklere) verilen addır.
Alık mısın ne demek?
Aptal kelimesinin anlamı; düzgün düşünemeyen, unutkan, aptal, aklını iyi kullanamayan, düşüncesiz, saf, akılsız, dilsiz, dağınık ve düzensiz gibi anlamlara gelmektedir.
Bum nedir tıpta?
Bir yumru kürtajı, doğumdan sonra bebeğin eşinin bir kısmını veya bebeğin eşinin zarlarını rahimden çıkarmak için yapılır. Bu işlem büyük metal küretler adı verilen aletler kullanılarak yapılır. Özellikle hamileliğin son haftalarında tercih edilir ve genetik test için kullanılabilir.
BUN yapmak ne demek?
Kan üre azotunu ölçmek için BUN (Kan Üre Azotu) testi veya diğer bir deyişle kan üre azotu testi yapılır. Böbrek fonksiyonu, kandaki üre azot içeriğini ölçen bir testle değerlendirilir.
Bön ne demek argo?
çok aptal, aptal, et kafalı, aptal.
Barkat ne demek?
İslam’da, bereket veya baraka (Arapça: بركة “baraka”) bereketin bir gücüdür, Tanrı ile başlayan ve Tanrı’ya en yakın olanlara akan bir tür ruhsal varoluş ve vahiy sürekliliğidir. Kuran’ın bereketlerle dolu olduğu söylenir ve Tanrı peygamberlere ve azizlere bereket verebilir. İslam’da, bereket veya baraka (Arapça: بركة “baraka”) bereketin bir gücüdür, Tanrı ile başlayan ve Tanrı’ya en yakın olanlara akan bir tür ruhsal varoluş ve vahiy sürekliliğidir ve vahyin sürekliliğidir. Kuran’ın bereketlerle dolu olduğu söylenir ve Tanrı peygamberlere ve azizlere bereket verebilir.
Bazan ne demek TDK?
(ﺑﻌﻀﺎً) sıf. (Ar. ba’żs, ba’żan’ın değiştirilmiş şekli) Bazen, bazen, ara sıra, bazen: Bazen yıldırım düşer (Yâkup K. Karaosmanoğlu).
Bahadir kime denir?
Macarcada “bator” (11. yüzyıl) adıyla bilinen bu kelime, Anadolu Türkçesinde “cesur” anlamına gelen “bahadır” adıyla kullanılmaktadır.
Aptal nedir, kime denir?
Aptal kelimesinin kökü, iyi gelişmemiş zeka, zeka eksikliği, aptal, aptal, ahmak anlamına gelir. Sıfat veya isim olarak kullanılabilir. Türkçe abdal kelimesinden türemiştir. Abdal, gezgin veya mecazi anlamda dilenci anlamına gelir.
Alık mısın ne demek?
Aptal kelimesinin anlamı; düzgün düşünemeyen, unutkan, aptal, aklını iyi kullanamayan, düşüncesiz, saf, akılsız, dilsiz, dağınık ve düzensiz gibi anlamlara gelmektedir.
Bonkör kime denir?
Hem kendi ihtiyaçlarını hem de başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak için para harcamaktan çekinmeyen kişiler cömert olarak tanımlanır. Cömert olarak tanımlanan kişiler sahip oldukları her şeyi çevrelerindeki insanlarla paylaşmaktan çekinmezler. Bu kelime “israfçı” ile karıştırılmamalıdır.