İçeriğe geç

Kosgeb Belgesini Kimler Alabilir

KOSGEB belgesi kimlere verilir?

KOSGEB Girişimci Belgesi aşağıdaki şartları sağlayan kişilere verilir: 18 yaşını doldurmuş, okuryazar ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler. Daha önce resmi eğitim dışında girişimcilikle ilgili herhangi bir eğitime katılmamış kişiler. Herhangi bir yasadışı suç örgütüne üye olmamış kişiler.

KOSGEB nasıl alınır şartları nelerdir?

Girişimcinin program süresi boyunca hissesi %50’den az olmamalıdır. Şirketinizi kurduktan sonra e-devlet şifrenizi kullanarak KOSGEB web sitesinde KOSGEB veri tabanına kaydolmalı ve hemen KOBİ beyanınızı doldurmalısınız. İş Geliştirme Desteği başvuruları ilan edilen süreler içerisinde yapılabilir.

KOSGEB’den kimler yararlanabilir?

Girişimciler ve işletme sahipleri 18 yaşından büyük olmalıdır. Girişimciler KOSGEB tarafından sunulan girişimcilik eğitimine katılmış ve başarıyla tamamlamış olmalıdır. İlgili şirketin kuruluş prosedürleri tamamlanmalı ve faaliyetlere başlanmalıdır.

KOSGEB’e kimler başvuramaz?

KOSGEB; Hayvancılıkla uğraşmak isteyenlere, büyükbaş veya küçükbaş hayvan almak isteyenlere, araç kiralama işi açmak isteyenlere veya araç satın almak isteyenlere, otobüs şirketi kurmak isteyenlere, aracılık hizmeti veren şirketlere, emlakçılığa, muhasebeye, alkollü içecek sektörüne yönelik faaliyet gösterenlere KOSGEB tarafından kredi desteği sağlanmamaktadır.

KOSGEB 2024 hibe desteği ne kadar?

KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı tavanını 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı 1. çağrı başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri ​​arasında yapıldı.

KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?

KOSGEB, Kovid-19 salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan veya nakit akışı bozulan ancak hala işi olan imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmelere üç yıl ödemesiz vadeli tamamen faizsiz kredi sağlayacak.

KOSGEB nelere destek veriyor 2024?

2024 yılında KOSGEB, girişimcilere iki ana kategoride destek sunmaktadır. Bunlar iki alana ayrılmıştır: iş kurma desteği ve iş geliştirme desteği. İş kurma desteği, yeni bir iş kuran girişimcilere geri ödenmeyen destek sağlar.

Şahıs şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?

KOSGEB Girişimcilik Destek Programları’ndan, KOBİ statüsünde olup, anonim şirket, limited şirket veya şahıs şirketi kurmayı planlayan ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamlayan herkes faydalanabiliyor.

KOSGEB hangi mesleklere hibe veriyor?

Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende gibi çok çeşitli işletmelere destek sağlıyor. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www..tr web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

KOSGEB işyeri açma desteği ne kadar?

Gerçek kişi olarak kurulan şirketlere 10.000 TL, tüzel kişi olarak kurulan şirketlere ise 20.000 TL kuruluş desteği sağlanıyor.

KOSGEB girişimcilik belgesi kaç yıl geçerli?

Uzaktan eğitimle alınan sertifikaların geçerlilik süresi olmadığından KOSGEB Girişimci Sertifikasını yenilemenize gerek yoktur. Dilerseniz e-devlet üzerinden KOSGEB Girişimci Sertifikası sorgulaması yapabilir ve eğitim bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

KOSGEB’e başvurmak için ne gerekli?

KOSGEB başvurusu için hazırlamanız gereken belgeler şunlardır:T.R. … Ticaret sicil müdürlüğünden veya ticaret sicilinden imza beyannamesi. Girişimci olarak kaydolursanız, kurs. Daha fazla makale…• 13 Aralık 2023

KOSGEB’den destek almak için ne yapmalıyım?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler.

KOSGEB kaç yaş sınırı?

KOSGEB genç girişimci desteği için yaş sınırı 30’dur. 30 yaşından büyük olmamalısınız. Destek programına başvurmadan önce, bir iş kurmak için KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamalısınız. İş geliştirme desteğine başvurmak isteyenler, KOSGEB İleri Girişimcilik Eğitimini tamamlamalıdır.

KOSGEB desteği kaç günde alınır?

Başvuru halinde Yönetim Kurulu, başvurunun Yönetim Kuruluna sunulduğu tarihten itibaren en geç 30 gün içinde toplanır.

KOSGEB kimlere para veriyor?

KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanunla, ekonomideki imalat şirketlerinin konumunu iyileştirmek amacıyla kurulmuştur. Küçük ve orta ölçekli işletmelere ücretsiz destek sağlayan ve iş kurmak ve kendi işini kurmak isteyen kişilere faizsiz kredi sağlayan bir kurumdur.

KOSGEB kime veriliyor?

Genç girişimciler: 29 yaş altı gençler özellikle desteklenmektedir. Yenilikçi ve teknolojik girişimler: Katma değer sunan yenilikçilik ve teknoloji girişimleri çeşitli şekillerde desteklenmektedir. Kadınlar: Kadın girişimcilere KOSGEB finansmanında öncelik verilmektedir.

KOSGEB hangi mesleklere hibe veriyor?

Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende gibi çok çeşitli işletmelere destek sağlıyor. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www..tr web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

Şahıs şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?

KOSGEB Girişimcilik Destek Programları’ndan, KOBİ statüsünde olup, anonim şirket, limited şirket veya şahıs şirketi kurmayı planlayan ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamlayan herkes faydalanabiliyor.

Tavsiyeli Bağlantılar: Mesrur Hangi Dilde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Araban Escort